<< Vecka: 06 >>
 

 Måndag
 Klassisk Wallenbergare på kalv serveras med gräddsås, rårörda lingon och potatispuré
Örtöverbakad koljafilé med vitvinssås, smörfrästa grönsaker & kokt potatis
Spaghetti Carbonara toppas med parmesanost
Veg: Friterad fetaost med bakade potatishalvor & rödbetskräm toppas med örtsallad
 
 Tisdag
 Raggmunkar med stekt fläsk eller fläsk med löksås, kokt potatis & lingon
Ugnsbakad torsk med potatis- & rotselleripuré, rödvinssås, stekt bacon & honungsrostade morötter
Bräserad högrev med murkellsås, gröna bönor och ugnrostad potatis
Veg: Sötpotatisbiffar med rotfrukter och citron, örtkräm, stekt potatis med rostad majs
 
 Onsdag
 Kycklingfilé Provencale med tomat, vitlök, vitvin, örter & citron, serveras med örtrisotto
Mannerströmming med potatismos, lingon och bryntsmör
Tacogryta med nötfärs, bönor, majs, guacamole & ris, toppas med nachochips & yoghurt
Veg: Tacogryta med Quorn, grönsaker, guacamole, majs och ris toppas med nachochips
 
 Torsdag
 Sjömannsbiff med rödvinssås, råstekt potatis & saltgurka
Halstrad lax med dillstuvad potatis & senapssås
Gulaschsoppa eller ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde
Veg: Potatis-& purjolöksoppa med pannkakor, sylt och grädde
 
 Fredag
 Lågtempad älgytterfilé med kantarellsås & vinbärsgelé, serveras med rostad klyftpotatis
Husets fisk- & skaldjurssoppa med rostat vitlöksbröd och aioli
Lasagne med parmesanost
Veg: Lasagne, toppas med parmesanost