<< Vecka: 06 >>
 

 Måndag
 Nötfärsbiff med dijongräddsås, friterade lökringar, rårörda lingon & potatispuré
Stekt torskfilé med remouladsås, kokt potatis, grillad broccoli & dillsallad
Spaghetti bolognese, köttfärs, tomat, kryddor & parmesan
Vegetarisk: Gratinerad pasta med spenat, & svamp toppas med parmesanost
 
 Tisdag
 Raggmunkar med stekt fläsk eller fläsk med löksås/bruna bönor, kokt potatis & rårörda lingon
Pocherad ört- & färskost fylld koljafilé med dillstompad potatis samt sauterad purjolök
Skånsk kalops med kokt potatis & rödbetor
Vegetarisk: Rödbetsbiff med chèvrekräm, couscoussallad & honung
 
 Onsdag
 Nattstekt högrev med madeirasås, örtrostad potatis & lökfrästa haricots verts
Havets torsk- & laxwallenbergare med räkröra, hummersmör och potatismos toppad med örtsallad
Kåldolmar med skysås, kokt potatis & rårörda lingon
Vegetarisk: Krämig polenta med ädelost, champinjoner, spenat & tomatsallad
 
 Torsdag
 Grillad kycklingfilé med Café de Parissmör, klyftpotatis & grillad tomat
Ugnsbakad sejfilé med citronrisotto & vitvinssås toppas med salsa verde, dill- & ruccolasallad
Gulaschsoppa eller ärtsoppa med pannkakor, sylt & grädde
Vegetarisk: Blomkålsoppa med rostade champinjoner & brödkrutonger, serveras med pannkakor, sylt & grädde
 
 Fredag
 Fläskfilé ”Black & White”, helstekt fläskfilé med bearnaisesås & rödvinssås, serveras med råstekt potatis & sockerärtor
Husets fisk & skaldjursoppa med rostat vitlöksbröd & aioli
Ramen Japansk nudelrät med kalvkött i kycklingbuljong
Vegetarisk: Pankopanerad fetaost med honungsdressing & råstekt potatis